29 uiterst duurzame woningen


Dronten

Dronten biedt alles wat je van een middelgrote stad mag verwachten. Er is een modern winkelaanbod, dat tot de meest gevarieerde centra van Nederland behoord. 

In het centrum is De Meerpaal gevestigd. Dit theater biedt een uitgebreid cultureel programma, kent daarnaast een groot centrum voor kunstzinnige vorming, bioscoop en bibliotheek. De agrarisch hogeschool CAH Vilentum draagt bij aan een bijzonder studentenleven in Dronten.  

Met de Hanzelijn bent u 'in no time' in Amsterdam of Zwolle. De stad heeft zo'n 30.000 inwoners. Dronten kent een sportief verenigingsleven en uitgebreide voorzieningen. In de directe omgeving liggen verschillende bossen en de stranden van de randmeren.

Er is een aantrekkelijk scala van ééngezinswoningen in ruim opgezette, groene en kindvriendelijke wijken.

De Gilden

Aan de westkant van Dronten verrijst een frisse nieuwe woonwijk: De Gilden. Bij de opzet van De Gilden is ingespeeld op de weidsheid van het polderlandschap. Lange groene aders verbinden de nieuwe wijk met het landschap.Vanuit de wijk kan men deze weidsheid heel goed ervaren. De wijk is daarnaast aantrekkelijk tegen het Wisentbos gelegen. 

Kenmerkend voor De Gilden is de verscheidenheid aan woningen, voor elk wat wils. De wijk is nog volop in ontwikkeling. In dit plangebied is ruimte voor circa 2.000 woningen. De uitvoering van het plan startte in 2005. Inmiddels zijn de eerste twee fasen van het plan grotendeels gerealiseerd.